Dubai šokolaadi buum
58 toodet
Dubai šokolaad on populaarne maiustus, mida ühendab krõbedad kataifi (inglise keeles "angel hair") taignaniidid, rikkaliku pistaatsiakreemi ja siidise šokolaadi.
Selle valmistamine kodus on lihtne - vaata videoõpetust Toidukunstistuudio videost.
Koostisosad:
- 200 g šokolaadi
- 100 g kataifi taignaniite
- 50 g võid
- 150 g pistaatsiapastat
- 1 tl tahhiinit (valikuline, annab täiendava pähklise maitse)
Valmistamisjuhend:
-
Šokolaadi ettevalmistamine:
- Sulata šokolaad veevannil ühtlaseks massiks.
- Vala pool sulanud šokolaadist vormi põhja, kattes ühtlaselt kogu pind. Aseta vorm külmkappi, kuni šokolaad taheneb.
-
Kataifi taigna ettevalmistamine:
- Tõmba kataifi taignaniidid lahti ja lõika need väiksemateks tükkideks.
- Sulata või pannil keskmisel kuumusel ja lisa kataifi tükid. Prae neid, kuni need muutuvad kuldpruuniks ja krõbedaks. Seejärel lase jahtuda.
-
Täidise valmistamine:
- Sega jahtunud kataifi tükid pistaatsiapasta ja tahhiiniga, kuni saad ühtlase massi.
-
Šokolaadi kokkupanek:
- Võta vorm külmkapist ja aseta täidis tahenenud šokolaadikihi peale, siludes pind ühtlaseks.
- Vala ülejäänud sulanud šokolaad täidise peale, kattes selle täielikult.
- Aseta vorm uuesti külmkappi, kuni šokolaad on täielikult tahenenud.
-
Serveerimine:
- Kui šokolaad on tahenenud, eemalda see ettevaatlikult vormist.
- Lõika soovitud suurusega tükkideks ja naudi!
Hiljuti vaadatud